Условия за доставка

Доставка 

Доставката на територията на Република България се извършва между 2 и 5 работни дни след потвърждението на Вашата поръчка. В случай на забавяне на доставката, ще Ви информираме за забавянето и ще можете да изберете дали срокът на доставка да бъде удължен или поръчката да бъде анулирана. Не се извършват доставки в събота, неделя и официални празници.  В момента на получаване на доставката клиентът е длъжен да провери точността на съдържанието на пратката. В случай на разминаване между поръчката и доставеното или в случай на доставка на пакет с нарушена цялост, клиентът е длъжен да запише забелязаните от него проблеми/разминавания на листа за приемане на стоката на куриера. След това може да се свърже с нашия екип за установяване на проблема.

Всяка поръчка се счита за доставена след подписването на транспортния документ на посочения от клиента адрес в момента на доставката му. С Вас ще се свърже куриер за да уточни часът на доставката. „Идея Каприз” ЕООД  /Ideacapriccio.com/ не носи отговорност за пратката в случай на невъзможност за извършване на доставка.

Бъдете уверени, че ние ще положим всички усилия, за да доставим поръчаната от Вас стока в рамките на срока, посочен в нашия уеб сайт, но не носим отговорност за загуба, причинена Ви от забавяне на доставката в резултат на действия на превозвача, които са извън нашия контрол.

Моля, свържете се с нас на customerservices@ideacapriccio.com възможно най-скоро, ако не получите вашите стоки в рамките на разумен срок. Поръчката Ви може да бъде анулирана и сумата възстановена след като стоките са били върнати при нас в добро състояние или са класифицирани като загубени от компанията превозвач.

Ако продуктите, които доставяме са повредени, или сме Ви изпратили неправилни артикули или количество, моля свържете се с нас в рамките на 7 (седем) дни от доставката на customerservices@ ideacapriccio.com.

Международни поръчки

Клиенти на сайта, намиращи се извън територията на Република България ще бъдат обслужвани от нас индивидуално при условията на клауза DDU (Duty Delivered Unpaid) - Вие ще бъдете таксувани от нас и ще трябва да ни заплатите по банков път цената на закупените артикули и само транспортните разходи до Вас.

Вносно мито или данъчни разходи (където е приложимо) ще Ви бъдат фактурирани директно от куриерската фирма/фирмата превозвач. Ние Ви препоръчваме преди да закупите даден артикул от сайта ни, да се свържете предварително с вашия местен митнически орган за да определите крайната стойност на артикула, тъй като някои държави имат данъци, мита за внос и/или други такси по вноса, които ще трябва да бъдат заплатени от Вас. Ние нямаме контрол над тези невключени в цената разноски, валидни за вашата страна и не можем да предскажем какви биха били те, така че, ние не сме в състояние да Ви предложим помощ по този въпрос.

 Срокът за доставка при международни поръчки е различен и е в зависимост от дестинацията,  и съответно – от условията и сроковете за доставка на куриерската фирма/фирмата превозвач. Във всички случаи, този срок не може да бъде по-голям от 30 дни от потвърждаването на поръчката Ви.

Повредени стоки

Ние обръщаме голямо внимание на процеса на изпращане на стоките, за да сме уверени, че Вие ще получите поръчаните от Вас стоки в перфектно състояние. Въпреки това, ако Вашите стоки бъдат доставени повредени или дефектни, моля пишете ни незабавно на customerservices@ideacapriccio.com, като в имейла си опишете подробно повредата. Ние ще Ви дадем инструкции за това как да върнете стоката до нас. Вие ще бъдете помолени продуктите да се върнат при нас чрез куриер и да получим доказателство/документ за изпращането на стоките от Вас. Вие ще бъдете отговорни за стоките до момента, в който те се получат обратно при нас.

Ние проверяваме всички продукти, които ни връщате. Ако не намерим повредения елемент, описан от Вас, ние имаме правото да го върнем към Вас и Вие ще бъдете отговорен за направените транспортни разходи. Ние няма да възстановим всички транспортни разходи, направени за даден продукт, за който намираме, че не е повреден. Силно препоръчваме да проверите продукта и инструкциите внимателно преди да го върнете при нас.